Sälens Längdskidskola med Dalskidan

Susanne har fått barn hösten 2017. Därför kan vi inte erbjuda lektioner under vintern 2017/18. Om ni har presentkort ber vi er kontakta oss på Dalskidan så ska vi hitta någon lösning för er.

Däremot har Susanne både hel- och halvårsupplägg för dig som verkligen vill satsa
på din längdåkning. Klicka här för att läsa mer!
Vill du läsa om våra längdlektioner för att vara förberedd inför nästa säsong, följer en hel del info här nedan.
Välkomna åter!

 

Vill du lära dig åka längdskidor? Eller kanske slipa på de kunskaper du redan har? Vi är ensamma i Sälen om att erbjuda skidskola med fullt fokus bara på längdskidåkning. Vår fantastiska Vasaloppsvinnare Susanne Nyström är huvudinstruktör och ser till att din kurs håller en garanterat hög nivå. Du som är nybörjare får en mängd grundläggande tips för att hitta balans och bli stabilare på skidorna. För de mer erfarna åkarna fokuserar vi på att finslipa tekniken så att åkningen blir roligare och mer effektiv – skate eller klassisk stil spelar ingen roll.
Vi hjälper dig att utvecklas och ha roligt i spåret.

Vi håller till vid Gruven ca 2 km väster om Sälens Högfjällshotell. Parkera bilen längs vägen vid skylten Gruven (Ej Gruvens fäbod). Korsa skoterleden och sedan ser ni spåret. Vänta vid spåret på er instruktör.

Våra instruktörer

Susanne Nyström

Susanne vann Tjejvasan 2007, 2008, 2009, 2010, 2012 och 2013. 2011 blev det en andra plats. 2010 vann hon även Vasaloppet. Det är första gången någon lyckas vinna Tjejvasan och Vasaloppet samma år (2010) Susanne brinner verkligen för längdskidåkning, och vill hjälpa dig att bli bättre och därmed också få ännu roligare i spåret.

Susanne vann Tjejvasan 2007, 2008, 2009, 2010, 2012 och 2013. 2011 blev det en andra plats. 2010 vann hon även Vasaloppet. Det är första gången någon lyckas vinna Tjejvasan och Vasaloppet samma år (2010).
Susanne brinner verkligen för längdskidåkning, både vad det gäller hennes egen åkning och när det gäller att förmedla skidglädjen till andra. Hon vill hjälpa dig att förbättra din teknik, och därmed kommer du också få ännu roligare i spåret.
Det är en stor ära för oss på Dalskidan att få driva Sälens längdskidskola tillsammans med Susanne.

Bokning och utrustning

Susanne har fått barn hösten 2017. Därför kan vi inte erbjuda lektioner under vintern 2017/18. Om ni har presentkort ber vi er kontakta oss på Dalskidan så ska vi hitta någon lösning för er.

 

Bokning av en ordinarie kurs i längdskidåkning gör du här på hemsidan.

Är du intresserad av ett längre individuellt upplägg för din träning eller skräddarsydda lösningar för grupp.

Utrustning finns självklart att hyra hos oss här på Dalskidan i Sälen. Välkommen!