Längd

Vi har Sälens enda stenslip för längd!

Vi använder oss av en Tazzari stenslip för längdskidor. Det är exakt samma modell som längdlandslaget använder. Tack vare detta samt duktig och noggrann verkstadspersonal, har vi fått flera toppresultat i Vasaloppet.

 

HotBox

Efter slipning kan vi göra en HotBoxbehandling. Det fungerar som ett värmeskåp där skidorna vallas in under 11 timmar. Skidorna blir då snabba direkt. Inom längd lämpar detta sig för alla motionärer och elitåkare, då alla vill ha så bra glid som möjligt.

DSC_2562

 

Eikermålern spannprovare

I butiken finns en Eikermålern där vi kan mäta ut skidornas spann och olika höjder. Det är samma modell av spannprovare som de flesta längdlandslagen använder.

DSC_2549

 

 

Vallning

Hos oss får du hjälp med glid- och fästvallning av alla olika slag. Vi hjälper även till att lägga på speciella taperemsor för fästzonen. Dessa fungerar i alla temperaturer utom plusgrader, då det är klisterföre. Tapen räcker i minst 50 mil men bör bytas en gång/år även om du åker mindre.

 

Slipp onda och kalla fötter!

Vi gjuter formsulor efter dina fötter. Detta gör underverk för komforten och som bonus får du mer cirkulation och varmare fötter.