Om Dalskidan

Med en del goda idéer och en diger skala kontakter har vi under resans gång startat upp ytterligare en del roliga grejer. Om dessa kan du läsa längre ned.

Välkommen till oss!

Erika och Martin med personal

1997

1997 startade vi Dalskidan i Sälen. Vi var båda mitt uppe i våra alpina karriärer och deltog i både världscup, VM och OS. Med god hjälp från våra föräldrar, lyckades vi att kombinera det med elitsatsningen. Fokus från början var främst skiduthyrning. Vi erbjöd Sälens bästa och mest välskötta utrustningar till fördelaktigt pris. Vår kunskap och engagemang, ständiga närvaro i butiken och viljan att alla gäster ska få en fantastisk skidupplevelse tror vi är nyckeln till framgången.

Idag är Dalskidan det självklara valet även om du vill ha professionell hjälp vid köp eller service av alpin- eller längdutrustning. I vår skidverkstad har vi under det senaste decenniet slipat skidor åt världseliten inom de flesta alpina sporter. Sedan några år tillbaka har vi Sälens enda stenslip för längdskidor och det är exakt samma maskiner som landslaget använder.

Figout är vårt eget varumärke på barnområdesfigurer, knatteportaler mm. till skidanläggningar i Sverige och Norge. Alltid med säkerheten i fokus och designat efter egna önskemål. Egen tillverkning.

Dalskidan har den svenska agenturen för LISKI som har ett stort sortiment av säkerhetsprodukter för alpina skidanläggningar.

Staffansgården är vårt kontorshotell. En dalagård från 1800-talet där vi hyr ut kontor till lokala företag. Staffansgården ligger precis norr om Dalskidans butik/skiduthyrning.

Dalskidan har den svenska agenturen för QBL som tillverkar kompletta skid-och pjäxförvaringssystem för skiduthyrningar och hotell med högsta kvalité och funktionalitet. Självklart är det denna inredning vi själva har i vår hyra.

Erika & Martin Pro Gear är vårt eget varumärke på bland annat egendesignade fartdräkter av hösta kvalité.

Dalskidan har den skandinaviska agenturen för dessa två varumärken. Främst satsar vi på sko/pjäxtorkar till allt från hemmabruk, den privata fjällstugan eller hotellet. De lyxigare hotellen väljer gärna våra skidförvaringsskåp med inbyggda pjäxtorkar och plats för skidor, stavar och hjälm.

Vi har den Svenska agenturen för Alge Timing. Så när varje hundradel räknas, då hör du av dig till oss för offert.

Dalskidan presenterar stolt vår senaste agentur Reichmann.
Sliprobotar i absolut världsklass. Det är hos oss du hittar dem. Hör av dig till oss med din förfrågan.