Längdskidor för alla

 

Våra experter hjälper dig att hitta rätt skidor!

Som Officiell Vasaloppsbutik kan vi garantera dig ett stort längdsortiment, duktiga skidexperter och den bästa skidvården. 

Längdutbud

En hel vägg med möjligheter

Vi har ett noga utvalt sortiment av längdskidor. Alla skidor vi säljer är modeller som vi tycker håller måttet för att ge dig en maxad skidupplevelse oavsett om du är nybörjare eller elitmotionär. Vår filosofi är att du som kund ska få rätt utrustning för dina förutsättningar.

Vi säljer mest skin-skidor och därför finns det mest att välja på i den kategorin. Men vi har även vallningsbara skidor för de som önskar detta.
Skateskidåkningen växer sig starkare och vi säljer även sådan utrustning.

För de som vill ge sig ut på äventyr bortanför längdspåren, har vi stålkantade turskidor.

Val av utrustning

Någon av våra längdexperter kommer att hjälpa dig fram till den skidmodell vi tror är den bästa för just dig. Efter det är det dags att hitta det ultimata paret för din åkkapacitet och vikt. Till vår hjälp har vi en mycket precis digital spannprovare, men vi brukar också prova att det är rätt spann som du ser på bilden.
Detta görs genom att åkaren får stå på skidorna medans personalen manuellt mäter spannet.

Eikermålern mäter skidans spann med millimeterprecision

Eikermålern är en norsk fiffig uppfinning som hjälper oss att mäta ut skidans spann med en enorm precision. Allt vi behöver veta är åkarens vikt, så kan vi mäta om skidan passar.

Service av längdskidor

Vår längdverkstad erbjuder allt från fästvalla till stenslip och hotboxbehandling.

Vår stenslip för längdskidor är likadan som den det Svenska Längdlandslaget använder. Med hjälp av den slipar vi skidorna enligt dina önskemål. Det går att lägga kall-, varm- eller allroundstruktur. Allt för att skidorna ska glida så bra som möjligt.

Tazzari Hotbox

Vi har även en ”Hotbox” som mättar skidornas belag med valla efter en stenslip. Något som gör att belaget håller längre.

Naturligtvis hjälper vi till med trasiga bindningar, lagar repor i belaget och mycket mer.

Läs mer om vår längdverkstad här: